dimarts, 19 de setembre del 2017

Sortida al pic de Peguera, 16-17 de setembre de 2017

En vista de les prediccions del temps per a aquest cap de setmana, de 10 apuntats al final només som 4 els que marxem dissabte a les 7 del matí. Parem a Tremp per a esmorzar, després continuem cap a Capdella i d'aquí pugem fins a la presa del pantà de Sallente. Com que està en funcionament el telefèric, ens esperem fins a les 11 per agafar-lo i així ens estalviem la primera pujada, que és molt dreta, fins a l'estany Gento. Quan hi arribem ens queda poc més d'una hora de costa amunt fins a l'estany Colomina, on tenim el refugi. A la 1, el dia està molt clar. Ens traiem tot el pes de la motxilla i anem a fer el cim. Voregem els estanys  de Colomina, Mar i Saburó. Remuntem cap el coll de Peguera, on ja trobem una mica de neu. El temps canvia: està molt tapat i, mentre fem l'últim tram, comença a nevar. Cau una neu molt seca, com boletes de porexpan. Fem el cim de Peguera (2.982 m) i com que no es veu res,  ràpidament  baixem més avall del coll -on ja no neva- i busquem un recer per dinar. Són les 4 de la tarda. Tranquil·lament anem baixant cap el refugi i, just quan som a la porta, comença una altra vegada a nevar. Ho farà una bona estona. A les 7 ens donen el sopar i fem una petita celebració per l'aniversari del Salvet amb uns companys de Sant Cugat, que s'hi han afegit.
Diumenge. A 2/4 de 7 ens llevem, esmorzem i sortim a fer un volt. Fa fred i hi ha quatre dits de neu. Com que per anar a fer un cim pinta malament perquè estarà glaçat, decidim fer una volta pels estanys Tort, de Neriolo, de Cubieso i Eixerola. Desfem camí fins a l'estany Gento i d'aquí davallem
pel camí del Carrilet fins a l'estany de Sallente, on tenim el cotxe. Són les 2, bona hora per anar a buscar un restaurant, fer un bon dinar i tornar a casa.
Pantà de Sallente


Estany Gento






Refugi de Colomina


Estany de Colomina


Estany de Mar

Estany Petit de Saburó

Coll de Peguera


Pic de Peguera 2.982 alt.




















Estany de Neriolo



Estany de Neriolo i Tort




0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada